Најновије

БУЂЕЊЕ СЛОБОДЕ: Србија слави Дан победе над фашизмом!

БЕОГРАД - У Србији ће данас низом манифестација бити обележен Дан победе, а централна државна свечаност поводом Дана победе над фашизмом у Другом светском рату одржаће се на свечаној академији "Буђење слободе".
Ослободођење Шапца (Фото: Архива)

Ослободођење Шапца (Фото: Архива)

На свечаности, која ће се вечерас одржати у Центру "Сава", говориће премијер Србије Александар Вучић, најављено је из кабинета српског премијера. Поред Вучића, на централној манифестацији обележавања Дана победе говориће и амбасадор Русија Александар Чепурин, као и учесник НОР-а 1941-45. пуковник у пензији Милан Атељевић, саопштило је Министарство за рад, запошљавање, борачка и социјална питања. Француска амбасада у Београду саопштила је да ће свечаној академији присуствовати заменик амбасадора, први саветник амбасаде у Србији Франсоа Боне, док ће војни изасланик, потпуковник Оливије Руане приликом церемоније одавања почасти на Гробљу ослободилаца Београда положити венац. После званичног дела програма биће приказан филм "Битка за Севастопољ", пише у саопштењу. Обележавање Дана победе ће почети церемонијом полагања венаца и одавања почасти код споменика Незнаном јунаку на Авали, коју ће предводити изасланик председника Србије у 10 сати. Церемонија полагања венаца и одавања почасти поводом обележавања Дана победе у Другом светском рату почеће у 11.30, а предводиће је министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Александар Вулин, саопштио је Одбор за неговање традиција ослободилачких ратова Србије Владе Србије.
Прочитајте још:Дан победе над фашизмом у Руској Федерацији (ВИДЕО УЖИВО)ДАН ПОБЕДЕ НАД ФАШИЗМОМ: Пратите уживо параде широм Русије!
Он ће данас положити венце у оквиру спомен-комплекса Гробље ослободилаца у Другом светском рату и на споменик Црвеноармејцу. Венце ће положити и представници Министарства одбране и Војске Србије, града Београда, СУБНОР-а и представници дипломатског кора. После тога, државни секретар у Министарству за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Драган Поповић ће положити венац код споменика палим пилотима на Авали. Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА