Најновије

ПРЕВРЋЕ СЕ У НОВОМ ГРОБУ: Урнебесна сахрана "великоалбанског хероја"

У јужном делу Косовске Митровице јуче је одржана свечаност поводом сахране Исе Бољетинија, "националног хероја" који се пре 100 година борио за "велику Албанију".
Бољетини (Фото: Википедија)

Бољетини (Фото: Википедија)

Сахрани су присуствовали високи албански представници из Албаније као што је председник Бујар Нишани и Иса Мустафа тзв. премијер покрајинске скупштине Косова и Метохије. На самом чину сахране били су само потомци Бољетинија, али је зато главна "свечаност" приређена на стадиону "Адем Јашари", који је Приштина по писању локалних медија скупо платила. Ипак, ништа није прошло како је планирано. Напротив, више је личило на циркус. На стадиону са 18.000 места окупило се мање од 2.000 људи. Као да то није био "довољан знак од Бога", пред сам почетак свечаности ветар је преврнуо велики пано са ликом Бољетинија и контрукцију иза бине. Такође, полиција је покушала да ухапси једног фоторепортера, што је изазвало бурну реакцију окупљених, преноси Блиц. Иса Бољетини, чију слику албански националисти често стављају на заставу "Велике Албаније", сахрањен је у родном селу Бољетин код Звечана на северу КиМ. Он је био један од већих бораца за "природну Албанију", а скончао је 1916. године у Подгорици. Пре око 20 година његови посмртни остаци су пребачени у Митровицу, а до сада их је чувао локални хоџа.
Прочитајте још:Реформа српског језика Вука Караџића и политичке последицеДИРЉИВО: Погледајте како Срби певају „Сузу Косова“ у сред Беча (ВИДЕО)
Извор: srbijadanas.com

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА