Најновије

"О одласку у Сребреницу одлучићу пре 11. јула"

Премијер Александар Вучић изјавио је да ће одлуку о одласку донети неколико дана уочи 11. јула дана обележавања Сребренице.
Вучић (Фото: ЈуТјуб принтскрин)

Вучић (Фото: ЈуТјуб принтскрин)

Он је навео да ће одлука бити у складу са интересима регионалне стабилности и српског и бошњачког народа. Вучић је новинарима у Бриселу одговарајући на питања рекао да неће долазити тамо где му неко прети "пљувањем, батињањем" не зато што се тога плаши и поновио да ће донети одлуку у интересу оба народа. Према његовим речима одлука о одласку у Сребреницу још није донета не зато што се Србија нечег плаши већ да би она била у складу са интересима региона. "То не радимо зато што смо слаби већ зато што добро разумемо нашу позицију и зато што мислимо да тако можемо да урадимо нешто добро за наш народ и све наше народе" рекао је Вучић. Он је додао да сматра да је то једина могућа политика која доноси добро свима на Балкану . Он је навео да се плаши да појединци само траже разлог да нешто лошео неком другом кажу. "А коме ја да објасним у мојој или било којој другој земљи на Балкану да када се деси нешто у Македонији после тога два месеца ниједан инвеститор неће да дође ни у једну од наших земаља" рекао је премијер. Премијер је упитан да прокоментарише изјаву Бакира Изетбеговића који је рекао да ће пуштање Насера Орића бити кључно за опоравак односа БиХ и Србије рекао да односи између две земље и српског и бошњачког народа не би требало да зависе од појединаца. "Поготово ми је тешко да причам о томе после сазнања које имамо о томе и после аката које смо дали на увид целокупној јавности" рекао је Вуцичх који је додао да ће његова изјава бити увек иста, и вечерас и у наредним данима, без обзира шта се буде са Орићем дешавало. Степинац није светац Вучић је рекао и да Србија жели да што боље односе са Хрватском, али да се кардинал Алојзије Степинац никако не може назвати свецем. "Ми се заиста трудимо да не коментаришемо оно што хрватски политичари кажу на наш рачун", рекао је Вучић одговарајући на захтев новинара да прокоментарише недавну изјаву министра Александра Вулина на комеморацији у Јадовну. Премијер је казао да он следи политику помирења у региону и поред тога што је велики број чланова његове породице страдао од усташа. "Можда тајминг Вулинове изјаве није био одговарајући, али нико у Србији не може да каже да је Степинац био светац", навео је Вучић. Српски министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Александар Вулин је у недељу у Јадовном, као изасланик српске владе, између осталог, назвао кардинала Алојзија Степинца "усташким викаром". Медији и политичари у Хрватској су жестоко осудили ту изјаву.
Прочитајте још:Вучић: Тешки разговори, известан напредак око ЗСОЗАР СУ ОВО МЕРЕ ШТЕДЊЕ: Аранђеловац издвојио 250. 000 евра за псе луталицеНАПЕТО У БРИСЕЛУ: Велики улози на обе стране
Извор: Б92

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА