Најновије

"Вучић сад може у Сребреницу"

После одлуке да Насер Орић буде изручен БиХ, начелник Сребренице Ћамил Дураковић је рекао да је српски премијер Александар Вучић сада добродошао у Сребреницу.
Александар Вучић (Фото: Јутјуб)

Александар Вучић (Фото: Јутјуб)

Он је претходно одбијао могућност да председник Владе Србије дође на обележавање 20. година од злочина у Сребреници, пошто је ратни командант муслимана Сребренице Насер Орић ухапшен у Швајцарској и претило му је изручење Србији. Државни врх БиХ се још није огласио поводом одлуке швајцарских органа да изруче Орића БиХ, а не Србији. "Немам потврду, видео сам у медијима. Верујем да је швајцарско министарство реаговало по правном поступку. Драго ми је да смо након 15 дана добили и да је прорадила свест тих људи. Тужилаштво БиХ нека даље поступа, ми немамо ништа против'', рекао је Дураковић у изјави за ТВ Н1. Он је рекао да је одлука о изручењу Орића очекиванана. Упитан да ли је премијер Вучић сада добродошао у Сребреницу, Дураковић је рекао: ''Ја немам ништа против да Вучић дође у Сребреницу, и мислим да ће то бити историјски искорак за будућност'', рекао је Дураковић. Дураковић, који је раније заједно са НВО Мајкама Сребренице најавио отказивање комеморације 11. јула у Поточарима ако Орић до 30. јуна не буде пуштен из екстрадиционог притвора, сада каже да се активности поводом обележавање 20-те годишњице од злочина у Сребреници настављају. Амар, син Насера Орића рекао је за Клиx.ба да је још увек под емоцијама након што је чуо вест да ће његов отац бити изручен БиХ, а не Србији. “Сад очекујемо да ће у БиХ имати фер и праведан поступак, једно праведно суђење”, додаје Амар. Ни Амар не зна када ће његов отац да стигне у БиХ, као ни да ли ће породица моћи одмах да га види. Иначе, Амар је посетио свог оца у екстрадиционом притвору у Женеви и о томе каже: “Када сам га посетио у Женеви рекао ми је, а то увек понавља, да он никада није бежао од процесуирања. Али тај процес не може бити у Србији, у било којој другој земљи може”, каже Амар.
Прочитајте још:НАЈНОВИЈА РЕЗОЛУЦИЈА У ЕУ: У Сребреници су масакрирани Срби, а не Муслимани„Не бежим усред битке против Вучића“
Извор: Б92

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА