Најновије

"Орић неће присуствовати комеморацији у Сребреници"

Ратни командант муслимана Бошњака Сребренице Насер Орић неће присуствовати комеморацији поводом 20 година од злочина у Сребреници.
Насер Орић (Фото: ЈуТјуб)

Насер Орић (Фото: ЈуТјуб)

Начелник сребреничке општине Ћамил Дураковић је за Н1 ТВ рекао да је Орић сам одустао од присуства том догађају јер је стање "прилично дестабилизујуће", те да не жели никакве провокације на рачун његовог имена, односно да не жели да грађани ликују над тим што је дошао у БИХ. - У суштини он није ослобођен, он је дошао и наравно да су га преузели органи БиХ који ће поступати с њим. Он није слободан човек док се предмет не приведе крају. Тако да ни он сам то не жели - казао је Дураковић након седнице Организационог одбора за колективну сахрану у Поточарима. Иначе, комеморацију у Сребреници ће обезбеђивати готово 2.000 полицајаца. Више од 600 особа је акредитовано за медијско праћење, а биће присутни медији из целог света, јавио је Н1. Очекује се, како се наводи, присуство три председника државе, три премијера и три парламента. На седници је речено да је циљ организационог одбора да на достојанствен начин припреми сахрану и комеморацију жртава. Вучић, ипак, може да дође Истакнуто је да је одбор неполитички и да су осим родбине и пријатеља жртва, добродошли и сви остали. Одбор је задовољан безбедносним мерама које су спроведене након, како се наводи, нарушене безбедносне ситуације. Дураковић, који је протеклих недеља након хапшења Орића у Швајцарској по српској потерници више пута поновио да премијер Србије Александар Вучић није добродошао на комеморацију, уколико ратни командант муслимана Бошњака не буде изручен БиХ, сада каже: - Позивница му је отишла, па нека сам одлучи. Дураковић и председница Удружења Мајке Сребренице Мунира Субашић, која се заједном са Дураковићем залагала да, уколико Орић не буде изручен БиХ до 30. јуна, комеморација буде отказана, сада о евентуалномд оласку српском премијера каже: - Нећемо никоме бранити, нити ћемо икога звати.
Прочитајте још:Вучић добио позив за СребреницуПоповић: Контрарезолуција доказ савезништва са РусијомНиколић: Српске компаније спремне за Африку!
Извор: Vesti-online.com

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА