Најновије

БАГДАДИ ЗАБРАНИО ДА СНИМАЈУ ДЕЦУ КАКО КОЉУ: "То плаши и ужасава чак и муслимане"

Вођа екстремистичке Исламске државе Абу Бакр ал-Багдади наредио је да се обустави приказивање видео снимка, првог такве врсте, на којем дечак, којег је регрутовала ИС, одсеца главу заробљеном сиријском војнику, објавила је сиријска агенција АРА Њуз.
Дечак џихадиста (Фото: Јутјуб)

Дечак џихадиста (Фото: Јутјуб)

Багдади је, наводно, поручио да овакви снимци узнемиравају муслимане и могу да ужасну и преплаше децу. Међутим, неки коментатори с Блиског истока, кажу да се Багдадијева забрана односи само на аматерске снимке бруталности ИС, које су борци начинили мобилним телефонима. ИС често приказује своје акције на друштвеним мрежама, али њени "званични" снимци погубљења су професионално уређени и монтирани, како би њихов ужасавајући ефекат био још упадљивији. Багдадијева забрана доведена је у везу са снимком дечака који одсеца главу војнику, јер је упућена непосредно после његовог објављивања. На снимку је показано дете у маскирној униформи, како држи људску главу и крвави нож. Пошто му је одрубио главу, дечак ју је положио на војниково тело, као што чине одрасли припадници ИС, а затим се један екстремиста окреће ка камери и прети да ће Исламска држава "преузети света места у Риму и Јерусалиму". Убијеног сиријског војника заробили су екстермисти ИС пошто су заузели древни град Палмиру, источно од града Хомса у истоименој провинцији, потврдио је директор Сиријске обсерваторије за људска права Рами Абдул Рахман, који је добио копију видео снимка. "Ово је први такав случај одсецања главе од стране једног детета", навео је Рахман.
Прочитајте још:У Украјини неће бити „ноћи дугих ножева” иако је Јарош за Порошенка исто што и Рем за ХитлераПланиран терористички напад? На Косову поред језера пронађени писмо на арапском и оружје
Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА