Најновије

"Уводећи санкције Русији, Запад је себи дао аутогол"

Шведски бизнисмен и директор британског инвестиционог фонда "Просперити капитал менаџмент" Матиас Вестман тврди да је Запад "дао аутогол" уводећи санкције Русији.

Путин (Фото: kremlin.ru)

Путин (Фото: kremlin.ru)

Вестман наводи да је један од циљева санкција да Русију присиле да врати Крим Украјини. - Ако ће санкције трајати док Крим не буде враћен Украјини - онда оне никада неће бити укинуте - наводи Вестман за њемачки лист "Фокус". Шведски бизнисмен наводи да становништво Крима подржава припајање Русији у проценту од 90 одсто и да добро види све што се догађа у источној Украјини. Осим тога, за Русију је врло важан Севастопољ са стратешке тачке гледишта, као и због историје, напомиње он. Друго оправдање за санкција гласи - да су оне потребне како Русија не би напала друге делове бившег Совјетског Савеза. Руси, међутим, сматрају да повлаче само одбрамбене мере после државног пуча у Кијеву, који су подржале стране државе. Пуч је, по уверењу Москве, угрозио виталне интересе безбедности Русије, као и становништво у Украјини које говори руски. - Да је Русија хтела да освоји Кијев, она је то са лакоћом могла учинити. Али, ништа не указује на то да Русија то планира. И, наравно, санкције то не могу спречити - наводи Вестман. Санкције би требало да осигурају реализацију Минског споразума. Ту тачку гледишта заступа Немачка и она звучи разумно. Али, проблем је у томе што мински споразум предвиђа широку аутономију за источну Украјину, а украјински председник Петар Порошенко изјављује да ће Украјина бити јединствена и да никакве федерализације неће бити. То поништава Мински споразум. Последњи аргумент који се користи јесте да санкције треба пооштрити како би била руинирана руска економија. Циљ је стварање услова у којима ће руски олигарси устати против Путина. - Ова фантазија посебно је популарна међу америчким неоконзервативцима, па Запад проводи невероватну кампању демонизације Путина - објашњава шведски бизнисмен. Он наводи да је светски поредак озбиљно угрожен, али да претња не долази од Русије, већ је Кина та која покушава да сруши једнополарни светски систем. - Уместо да се томе супротстави, Запад "руског медведа" тера у загрљај "кинеског змаја". То је неразуман потез - закључује Вестман.
Прочитајте још:ИСИЛ стигао и у Турску: Сукоб војске и џихадиста на граници са СиријомПОЛИТИЧКА БОМБА: Путин нуди Берлусконију да буде министар економије!ПЛАНИРАЛИ ТЕРОРИСТИЧКЕ НАПАДЕ У РУСИЈИ: Убијено шест особа током антитерористичке акције!
Извор: Срна

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА