Најновије

БРИТАНЦИМА СЕ ЖУРИ: Лондон помера референдум о ЕУ за годину дана раније!

ЛОНДОН - Британски премијер Дејвид Камерон одлучио је да планирани референдум о чланству Велике Британије у Европској унији буде одржан у јуну 2016. године, пише данас британски лист „Индипендент“, позивајући се на изворе у Влади у Лондону.
Дејвид Камерон (Фото: ЈуТјуб)

Дејвид Камерон (Фото: ЈуТјуб)

Лист наводи да ће Камерон овај убрзани план саопштити у свом говору на годишњем конгресу своје Конзервативне странке у октобру. Премијер је наводно закључио да ће Брисел бити више расположен да одобри измене прописа ЕУ и радних бенефиција за мигранте из других земаља ЕУ након преговора о зајму Грчкој, где је руководство ЕУ показало да је спремно да се додатно ангажује да се избегне да једна држава напусти блок. Оклевање Брисела да дозволи једној држави да напусти европски пројекат охрабрило је владине званичнике у уверењу да ће реформе које траже бити одобрене.
Прочитајте још:Да ли је Медведев мислио на Хрватску: Неке ЕУ земље отворено подржавају неонацизам!РАТ ПИСМИМА У СРБИЈИ: Шта стоји иза пристиглих писама Вучићу и Николићу!?
Извори у Даунинг стриту потврђују да је Камерон сада уверен да ће европски лидери прихватити потребу за променама и да желе да Британија настави да игра водећу улогу у еврозони. Осећања против ЕУ порасла су у Великој Британији након оптужби да је социјални систем помоћи у држави под притиском због великог прилива миграната из других, не тако развијених, земаља ЕУ. Извор: РТРС

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА