Најновије

Асанж од Оланда тражи азил у Француској

Оснивач Викиликса Џулијан Асанж тражио је азил од француског председника Франсоа Оланда поручујући да му је живот у опасности.
Џулијен Асанж (Фото: Скриншот ЈуТјуб)

Џулијен Асанж (Фото: Скриншот ЈуТјуб)

Оснивач Викиликса који се од 2012. године налази у амбасади Еквадора у Лондону, затражио је од француског председника Франсоа Оланда да му пружи уточиште у Француској. „Мој живот је данас у опасности (…), мој физички и психички интегритет су сваког дана додатно угрожени“, написао је у писму које објављује лист Монд. Француска ће, уколико ме прими, учинити не само хуманитарни већ и симболичан гест и тиме охрабрити све новинаре и узбуњиваче широм света који свакодневно ризикују животе како би омогућили грађанима да направе корак ближе истини“, поручио је оснивач Викиликса. Француски медији „Либерасион“ и „Медијапарт“ објавили су прошле недеље нову серију докумената до којих је дошао Асанж која откривају размере економске шпијунаже француских привредних интереса од стране америчке обавештајне агенције НСА.
Прочитајте још:ДУГИН: Ако Грци 5. јула кажу „да” Европскоj унији – тада неће бити суверене ГрчкеЗар да клечите пред убицама?!
Извор: rs.sputniknews.com

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА