Најновије

Лавров: Русија се бори против глобалне агресије, као и увек раније!

MOСKВA - Руски министар спољних послова Сергеj Лавров изjавио jе данас да свет не би требало да заборави лекциjе из Првог светског рата и неке земље не би требало да свету намећу своjе тренутне интересе и идеjе о њиховоj искључивости.
Сергеј Лавров - против глобалне агресије (Фото: ЈуТјуб)

Сергеј Лавров - против глобалне агресије (Фото: ЈуТјуб)

Русиjа ниjе желела таj рат и покушала jе да друге земље одврати од тог фаталног корака, рекао jе руски шеф дипломатиjе на светскоj конференциjи о Првом светском рату и судбини руских сународника, пренео jе Итар-Tасс. "Tада, као и сада, наша земља се залагала за снажне односе међу државама, засноване на поверењу и мирном решавању сукоба без проливања крви. Aли други су се о то оглушили и стране коjе су биле за рат су превагнуле", истакао jе Лавров.
Прочитајте још:НАТО угрожава Европску Унију, јер не жели да је види са Русијом
Према његовим речима, светске земље се не смеjу водити тежњама ка остваривању тренутних интереса, наметању њихове искључивости свету и показивању бескрупулозности кад jе реч средствима за постизање циљева. Oн jе, такође, рекао да треба извући поуке и из других периода у историjи када се Русиjа борила против агресиjе у глобалноj арени, "као што и дан данас чини". "Историjске поуке захтеваjу бескомпромисну борбу против било какве манифестациjе расизма и расне дискриминациjе, ксенофобиjе, агресивног национализма и шовинизма", закључио jе руски шеф дипломатиjе. Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА