Најновије

Вучић: Током посете Меркелове нови уговор са Континенталом

Премијер Србије Александар Вучић најавио је да ће током посете немачке канцеларке Ангеле Меркел Србији 8. и 9. јула, бити потписан додатни меморнадум или чак уговор са немачким Континенталом о отварању новог погона у Србији.
Александар Вучић (Фото: РТС принтскрин)

Александар Вучић (Фото: РТС принтскрин)

"Мислим да ћемо са Континенталом потписати додатни меморандум о разумевању или чак већ и уговор о њиховом новом погону и додатном запошљавањау људи у нашој земљи", рекао је Вучић за РТС. Како је истакао, Континентал је једна од најмоћнијих и најважнијих немачких компанија. Вучић је, такође, изразио очекивање да ће у наредном периоду у Србију доћи већи број инвеститора додајући да је за то потребна политицка и економска стабилност. Србија ће на томе наставити да ради, поручио је премијер Србије. Према Вучићевим речима, током посете Меркелове Србији Немачка ће, пре свега, да инсистира "на ономе што је њена агенда, а то је наставак дијалога са Албанцима у Бриселу и постизања споразума по питањима које је Немачка поставила". "Нешто смо урадили, нисмо успели све, како обично, кажем - за танго је потребно двоје, али верујем да ће Немачка да цени допринос Србије и по том питању", каже Вучић. Он је додао да је сигуран да ће Меркелова бити веома задовољна економским реформама у Србији.
Прочитајте још:Британија поднела нов коначан предлог резолуције о СребренициEвропски парламент у Стразбуру ипак гласа о СребренициТачи: Оптужбе за трговину органа су чиста фантазија
Извор: Блиц

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА