Најновије

ДА ЛИ СЕ ПРЕВАРИО? Ово је Никола Тесла предвидео за 21. век!

Новинари часописа Њујорк Тајмс и Тајм магазина били су редовни гости Николе Тесле 30-их година прошлог века у његовој хотелској соби у Њујорку. Тамо им је Тесла причао о својој младости, али и о својим предвиђањима за будућности, од којих су се нека и остварила.
Никола Тесла (Фото: архива)

Никола Тесла (Фото: архива)

Стварање агенције ЕПА

Тесла је предвидео отварање агенције ЕПА (Америчка агенција за заштиту животне средине) која је основана 35 година након његове смрти. „Хигијена и телесна култура биће препознате као део едукације и владе. Секретар агенције за хигијену и телесну културу биће битнији од председника Сједињених Америчких Држава 2035. године. Загађење које влада Њујорком нашим прецима ће бити незамисливо, а исто тако ће се доста пажње посветити снабдевању водом“.

Едукација, рат и новине будућности

Тесла је замислио свет у ком ће научна открића имати већи приоритет него рат. „Данас најцивилизованије земље на свету троше више новца на рат а мање на образовање. 21. век ће то исправити. Биће значајније борити се против незнања него добити рат. Откривање нове научне истине биће важније него сукоби дипомата. Новине ће извештавати о научним открићима као вестима“.

Здравље и исхрана

„Не једем месо, а то ће и сви остали убрзо схватити. Исто тако, чај, кафа и дуван неће бити популарни, али алкохол ће увек бити занимљив. Биће довољно жита да се прехране милиони у Индији и Кини, а осакаћена земља ће поново процветати уз помоћ хемије“

Роботи

Тесла је роботиком почео да се бави 80-их година претпрошлог века када је све запањио својим патентираним бродом на даљинско управљање. „Не треба уништити машину већ је треба научити шта да ради. Све што данас радимо, једног дана ће то радити роботи. Они ће радити све што су некада радили робови“.

Јефтина енергија и управљање природним ресурсима

„Сви ће имати воду и енергија ће бити доступна у сваком дому за мала средства. Исто тако ће и најудаљенија места на Земљи имати енергију (струју)“.
Прочитајте још:
Извор: dnevno.rs

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА