Најновије

ЕКСПАНЗИЈА ЕВРОАЗИЈСКЕ УНИЈЕ: Киргизија постала нова чланица - следи Сирија!

КИРГИЗИЈА - Евроазијски Савез доживљава експанзију и нова чланица која је званично проглашена евроазијским савезником је Киргизија.
Назарбајев потписао (Фото: Eurasian News Twitter)

Назарбајев потписао (Фото: Eurasian News Twitter)

Нурсултан Назарбајев, као председник оснивачке чланице Казахстана, потписао је закон којим је омогућио проглашење Киргизије чланицом Евроазијског Економског Савеза, односно, Евроазијске Економске Уније. Алмазбек Атамбајев, председник Киргизије, изјавио је да ће Киргизија отворити своје границе за све чланице евроазијског блока веома брзо. Потребно је усклађивање санитарних и других одредаба на граничном прелазу, наводе медији. Евроазијски економски савез је основан 2015. године, а оснивачке чланице су Русија, Казахстан и Белорусија. Јерменија се прикључила веома брзо, а сада, 5. августа 2015., и Киргизија. Многе земље су одлучиле да као први корак евроазијских интеграција успоставе зону слободне трговине са овим блоком. То су Вијетнам који је већ потписао споразум, а у најави је и Индија, док се Тајланд очекује 2016. године.
Прочитајте још:ОВО ЈЕ ПЛАН ИСЛАМСКЕ ДРЖАВЕ ДО 2020: Погледајте шта све желе да освоје у Европи (МАПА)Украјинци направили продор ка Доњецку?
Председник владе Сирије, Ваил Халкуи, изјавио је у јулу ове године да Дамаск жели да се прикључи Евроазијском економском савезу, као и да укине границе у економском смислу са "пријатељским земљама Евроазије". Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА