Најновије

ЕСКАЛАЦИЈА СУКОБА: Русија и САД се припремају за рат?!

Русија и САД се активно припремају за рат, навела је организација "European Leadership Network" у свом извештају. Ова црна прогноза дошла је након анализирања највеће тензије између две силе још од периода Хладног рата.
Војска Русије (Фото: Википедија )

Војска Русије (Фото: Википедија )

На самим границама Русије и НАТО савеза војне вежбе су све учесталије, а количина наоружања које поседују ове земље је огромна. "Ми не тврдимо да су лидери Русије и САД донели коначну одлуку о почетку сукоба, или да је рат те две стране неизбежан. Међутим, измена профила војних вежби и њихов растући интензитет нешто је што се не може порећи. Чињеница је да овакве вежбе доприносе једино повећању међусобног анимозитета", наводи се у извештају поменуте организације ЕЛН. У саопштењу ове агенције је наведено да су војне вежбе почеле након ескалације сукоба у Украјини почетком 2014. године. Забрињавајуће је то да су војне вежбе прилагођене искључиво стратегијама напада и одбране у складу са наоружањем које поседује ривал. "Иако портпароли једних и других константно понављају како су вежбе уперене против 'хипотетичких противника', карактеристике вежби указују на супротно", додају експерти из ЕЛН. У марту 2015. године је Русија спровела такозване "вежбе изненађења", у којима је активно учествовало 80.000 војника који су симулирали одбрану границе, баш на територији која је најближа земљама НАТО савеза. Вежба НАТО-а која је одржана у јуну, под шифрованим именом "Савезнички штит" укључивала је симулацију борбе са паравојним јединицама, попут оних које чине проруски побуњеници на истоку Украјине.
Прочитајте још:ПОХОТНА ПРОФЕСОРКА: Водила ученике у Дизниленд, а онда их терала да јој… (ВИДЕО)Руске бомбе „на Берлин“АМЕРИЧКИ ГЕНЕРАЛИ УПОЗОРАВАЈУ: Русија је најопаснија за нас
Извор: Srbijadanas.com

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА