Најновије

ДЕЈЛИ ТЕЛЕГРАФ: Овај град на Косову је џихадистичка престоница Балкана

Британски дневник "Дејли телеграф" пише да је место Качаник на југу Косова добио неславну титулу "џихадистичке престонице Балкана" јер је од 30.000 становника њих 24 у редовима "Исламске државе" у Сирији и Ираку.
Исламски екстрамисти (Фото: presstv.ir)

Исламски екстрамисти (Фото: presstv.ir)

У протекле три године 24 становника Качаника је отишло да се бори на страни џихадиста чиме је градић и добио репутацију џихадистичке престонице Балкана, пише лист. "Најпознатији" међу џихадистима из Качаника је 25-годишњи Лаврим Мухаџери, који је на друштвеној мрежи "Фејсбук" објавио фотографије на којима једном од заробљеника одсеца главу јер је осумњичен за шпијунажу против "Исламске државе". На другој фотографији он погубљује Сиријца, испаљујући на њега гранату из ручног бацача. Према појединим подацима, око 300 становника Косова отишло је у Сирију и Ирак.
Прочитајте још:СТИГЛИ МИГРАНТИ У ПРЕШЕВО: Колона од пола километра!ПУТИНОВА ГАРДА ТРЕНИРАЋЕ СРПСКЕ СПЕЦИЈАЛЦЕ: Војска Србије на заједничкој вежби са Русима!МАКЕДОНЦИ ОБЕЋАЛИ: Пустићемо све мигранте да прођу; У Србију стижу пуни возови
Извор: Срна  

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА