Најновије

Амбасадори БРИКС-а: Ми смо као Уједињене Нације

ЛОНДОН - Рад групе БРИКС усмерен је на сарадњу која би била од користи свим чланицама, каже се у заједничком чланку пет посланика земаља БРИКС у Великој Британији, објавио је британски лист „Телеграф“.
Брикс 2015 (Фото: kremlin.ru)

Брикс 2015 (Фото: kremlin.ru)

„Као одговор на разговоре око БРИКС-а, желимо да појаснимо да наш форум није усмерен против неких страна. Он је усмерен на узајамно корисну сарадњу на средству за заједнички рад. Наша сарадња је заснована на принципима Уједињених нација, укључујући заједничко право. Нико никоме не говори шта да ради или му намеће своју вољу, док се процес доношења одлука гради на консензусу. Зато верујемо да наше партнерство, које чини 43 одсто светског становништва и скоро 30 одсто светског БДП-а, предлаже стабилан модел међународне сарадње“, каже се у саопштењу амбасадора. Аутори чланка су навели да је још једна сфера сарадње држава БРИКС-а решавање проблема попут тероризма, трговине дрогом, нових инфекцијских болести, климатских промена. Према њиховим мишљењима, ови проблеми су међудржавни и могу бити решени само захваљујући међународним напорима на светском и регионалном нивоу.
Прочитајте још:ЗЕМАН РЕКАО ИСТИНУ: САД и ЕУ су „пролећима“ створили проблем мигранатаНОВИ ДОКАЗИ: Aудио-запис сведочи да је обарањем малезијског авиона руководила ЦИА!
Чланак су припремили амбасадори Русије Александар Јаковенко, Бразила Роберто Џакуарибе, кине Лу Сјаомин, Индије Ранџан Матхаи и Јужноафричке Републике Обед Млаба. Извор: rs.sputniknews.com

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА