Најновије

"Све је ово танко, ударите Русима на нафту"

"Запад би против Русије требало да уведе нафтни ембарго, јер би то било много ефикасније него постојецће санкције" сматра Андреас Умланд.

Путин и Обама (Фото: ЈуТјуб)

Путин и Обама (Фото: ЈуТјуб)

Умланд је немачки политиколог и историчар и старији научни сарадник Института за евроатлантску сарадњу у Кијеву , као и главни уредник серије књига "Совјетска и постсовјетска политика и друштво". То би исто спречило даљу офанзиву Русије у Украјини, која би могла озбиљно угрозити безбедност Европе, објашњава Умланд. - Многи понекад заборављају да је Запад и даље највећи трговински и инвестициони партнер Русије. Садашње санкције забрањују извоз у Русију ограниченог броја услуга и технологија, али притом не захватају већи део руске трговине са Западом. Између осталог, санкције ни на који начин не ограничавају извоз руских енергетских ресурса у Европску унију - пише Умланд за часопис" Њузвик ". Умланд објашњава да је главни артикл у руском извозу енергената и даље сирова нафта, а не природни гас и да око 40 одсто државног прорачуна Русије чине приходи од извоза сирове нафте, док од природног гаса приходи чине мање од 10 одсто. Умланд тврди да би забрана увоза руске нафте у Европу озбиљно утицала на Русију, која се од тога не би успела тако лако опоравити. "Наравно, Русија може нацћи начине да своју нафту извози у друге земље. Али барем извесно време Москва ће имати озбиљне тешкоће логистичког, инфраструктурног, правног и фининцијског карактера, трудећи се да купцима ван Европе достави значајније количине нафте", пише Умланд.
Прочитајте још:А ево и шта је Карл Билт твитовао о Олуји…ТАЈНИ ПРЕГОВОРИ МОСКВЕ И ВАШИНГТОНА: Ми вама Украјину, ви нама Блиски исток!
Извор: Index.hr  

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА