Најновије

Амерички генерал упозорава: Пред нама је војни сукоб Русије и Америке

САД - Координатор за питања сарадње САД-а с другим земљама у борби против Исламске Државе генерал у пензији Џон Ален, сматра да на територији Сирије може доћи до сукоба између руске војске и коалиције на чијем је челу.
Генерал Џон Ален (Фото: ЈуТјуб)

Генерал Џон Ален (Фото: ЈуТјуб)

Како преноси руски портал Взгљлад, Ален је, одговарајући на питање да ли ће руски војници представљати проблем за Вашингтон ако се буду на страни Асада борили против Исламске државе рекао: „Током последњих неколико дана пажљиво смо пратили ово јачање снага и покушали смо да схватимо на шта би оно могло да укаже.“ „Сматрам да је то лоше. Русија користи своју моћ да подржи режим Башара Асада“, рекао је Ален. Према мишљењу америчког генерала, Асад сноси главну одговорност за то што су у конфликту у Сирији погинуле десетина хиљада људи. „Његова подршка војним снагама може довести до тога да руске снаге дођу у конфликт са снагама коалиције", каже Ален Генерал је притом признао да није успела почетна етапа обуке коју је спровео Пентагон и која је требала да припреми борце сиријске опозиције за борбу против ИСИЛ-а. САД су планирале да припреме 12 хиљада бораца сиријске опозиције и у то је уложено 500 милиона долара. Међутим, према подацима ЦНН-а, до сада су америчку обуку прошла само 54 борца. Они су после обуке углавном били отети, или су побегли из региона борбених акција.
Прочитајте још:Кустурица: На Балкану се одувек страдало због „руских гована“НА ПУТИНА УДАРА И АНКАРА: Замрзнути преговори о „Турском току“
Извор: Курир

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА