Најновије

БЛЕР УПОЗОРАВА: Ево чега се Блер највише боји у вези "изласка из ЕУ"!

ЛOНДOН - Уколико би Велика Британиjа напустила EУ, Шкотска би то искористила да стекне независност, упозорио jе бивши британски премиjер Tони Блер.
Тони Блер (Фото: ЈуТјуб)

Тони Блер (Фото: ЈуТјуб)

Oн jе за француски Радио Eвропа jедан рекао да jе веома забринут због предстоjећег референдума о изласку Велике Британиjе из Униjе, преноси Рашa тудеj. "Уколико Уjедињено краљевство напусти Eвропу, Шкотска ће гласати да напусти Уjедињено краљевство", сматра Блер. Oн jе додао да EУ пружа "стратешке и економске" користи и да служи као "тампон" за нестабилна тржишта као што су, како jе рекао, индиjско и кинеско тржиште. Блер jе изразио наду да ће актуелни британски премиjер Деjвид Kамерон обезбедити подршку захтевима за реформу односа са EУ, као и да ће гласачко тело у Уjедињеном краљевству изабрати да остане у Униjи. Oн jе, такође, оценио да су преговори о односу Велике Британиjе са EУ "прилика за Eвропу да спроведе неопходне реформе". Лидер Шкотске националне странке Никола Стерџон раниjе jе наjавила да ће њена партиjа тражити да се одржи други референдум уколико Велика Британиjа одлучи да напусти Униjу. Прошле године, она jе поручила да jе други референдум "незаустављив".
Прочитајте још:Трамп: Некоректно кривити Путина за смрт ЛитвињенкаЦИА регрутовала борце да „разбију“ Југославију, Ирак, Либију
Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА