Најновије

НОВА ШАМАРЧИНА СРБИЈИ: Еди Рама промовише књигу у сред Београда!

Албански премијер Еди Рама долази 13. октобра у Београд, где ће, у паузи састанака са државним врхом Србије, промовисати своју књигу "Жртвовање".

Еди Рама (Фото: Јутјуб)

Рама ће српској публици књигу представити у хотелу "Краун Плаза", а како је најавио издавач "Самиздат Б92", биће организован и разговор са аутором.
Рама није књижевник, али је до сада објавио две књиге о уметности. Према оцени аутора поговора Шкељзена Малићија, албански премијер је врсни публициста, одличан стилиста и његова сведочења о актуелном животу у Албанији су за наше читаоце изузетно занимљива.
Рама се иначе осамдесетих година 20. века укључио у снаге које су кренуле да руше комунизам у Албанији. Прославио се као градоначелник Тиране, што је био 11 година и за то време је од запуштене албанске престонице направио савремен европски град.
У политику је ушао у својству министра културе, омладине и спорта, а 2000. је изабран за градоначелника Тиране.
Познат је по пројектима уређења Тиране међу којима су посебно познати пројекат града ведрих боја, у оквиру којег су фасаде старих зграда обојене пастелним ведрим бојама, као и чишћење обале речице Лане, која протиче кроз Тирану.
Том периоду живота пре свега је посвећена ова књига.
Рама ће иначе у Београду учествовати на 6. Београдском безбедносном форуму, а биће и на челу делегације ради заједничке седнице две владе и српско-албанског пословног форума у Нишу. Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА