Најновије

Вучић: Влада Србије поништила све акте институција на Косову о Трепчи!

Влада Србије донела је данас одлуку о поништавању свих правних последица аката и радњих привремених институција самоуправе у Приштини који се односе на правни и фактички положај Трепче АД - рекао је премијер Александар Вучић на данашњој конференцији за новинаре после седнице владе.
Косовски парламент усвојио је 8. октобра закон о Трепчи, а косовски премијер Иса Мустафа потврдио да ће "Трепча Север", којом руководи Србија, бити – угашена.
- Не могу да разумем зашто су Албанци ово урадили. Шта тиме желе да добију? Не мисле ваљда да ће у наш комбинат на северу да улазе силом? Да кажу да је сва имовина њихова? Па није - рекао је Вучић.
Како је истакао, "нико то не може да нам отме". - Не може да се дира у право својине - истакао је Вучић. Он је упитао да ли је могуће да су Албанци так нешто урадили због њихових унутарполитичких питања. - Па шта је сад ја требало да урадим? Да дођем овде са српском заставом? - запитао је премијер Србије. Он је оценио да је одлука косовских власти о Трепчи, заправо политичка одлука која само може да донесе штете Трепчи и Србији. Одговарајући на питање новинара о евентуалним последицама по безбедност због овакве одлуке, Вучић је рекао: - Ако неко мисли да пошаље Росу (специјалне јединице косовске полиције) на север, ја га молим да то не ради, да о томе ни не размишља - истакао је Вучић.

Дијалог о телекомуникацијама остаје, али прво питање имовине

Што се тиче телекомуникација, питања око кога се такође води дијалог између Београда и Приштине, Вучић је рекао да ће о томе наставити да се прича у Бриселу. - Али, прво треба да разговарамо о имовини. Од почетка сам у Бриселу тражио да разговарамо о имовини, али они никада нису хтели да се о том питању прича - рекао је Вучић. Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА