Најновије

Пропао референдум за смену градоначелника на северу Косова и Метохије, гласала само 253 бирача

Централна изборна комисија (ЦИК) у Приштини саопштила је да су у недељу на референдуму о смени градоначелника у четири општине на северу Косова и Метохије гласала 253 грађанина од 46.556 колико их је уписано у бирачки списак.

Према упутству које су усвојиле привремене приштинске институције, да би референдум успео, било је потребно да изађе 50 одсто плус један уписаних бирача.

У Косовској Митровици гласало је 111 бирача, у Зубином Потоку 18 , у Лепосавићу 124 , док у Звечану нико није гласао.

Сва 23 бирачких места у општинама Северна Митровица, Лепосавић, Зубин Поток и Звечан затворена су на време, у 19 часова, јавио је Танјуг.

Оно што је обележило референдум су изузетно ниска излазност, присуство великог броја припадника тзв. косовске полиције и инсталирање камера које су пратиле процес гласања, као и бојкот Срба који су послушали апеле политичких представника с Косова и Метохије да не учествују у гласању.

Приштина је данас у четири општине на северу организовала референдум о смени градоначелника Албанаца, изабраних на изборима у априлу прошле године гласовима око три одсто бирача, а српске странке на Косову и Метохији позвале су на бојкот због услова које су привремене институције прописале, а којима је учињено све да референдум не успе.

„ЈОЈ, ПА ТО ЈЕ ОНА ШТО ПРОДАЈЕ ДЕЦУ“: Погодио сам у живац међународни картел, сад се свете! (ВИДЕО)

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА