Најновије

Двери: Срби, пазите да вам Запад у име свргавања Мила не подметне новог Мила!

Српски покрет Двери позива све грађане Црне Горе да у недељу, 16.октобра 2016. године изађу на изборе и подрже оне политичке опције које желе смену режима Мила Ђукановића и које се залажу за боље односе са Србијом, за укидање санкција Русији, за поништавање признања независности тзв. Косова и који су за расписивање референдум о уласку Црне Горе у НАТО.

Председник Обрадовић Српског покрета Двери (Фото: сајт Двери)

- У постреферендумској Црној Гори отворен је процес нестајања и дискриминације српског народа. Из године у годину број Срба се смањује, а исто тако и њихова основна и стечена права. Према званичним показатељима, у периоду између два последња пописа становништва, у Црној Гори је нестало више од 20.000 Срба- наводе у саопштењу Српски покрет Двери. Додају да уколико се нешто по овом питању ускоро не промени, врло је вероватно да ће српски народ доживети судбину својих сународника у државама региона. - Тежак положај српског народа у Црној Гори производ је и невероватне небриге матичне државе српског народа – Србије, односно њене претходне и актуелне власти, које ни у једном сегменту свог деловања нису показале интересовање за огромне проблеме са којима се суочава српски народ на простору Црне Горе- сматрају у овој странци.
Двери су такође откриле да у настојањима да очува свој идентитет, очува службену употребу српског језика и ћириличног писма, очува светиње Српске православне цркве, у борби за већу заступљеност у државним институцијама и у борби за решавање уставноправног положаја, српски народ није добио помоћ од онога од кога му је била најпотребнија.
- Због свега горе наведеног, Српски покрет Двери позива све грађане Црне Горе да у недељу 16.октобра 2016. године изађу на изборе и подрже оне политичке опције које желе смену режима Мила Ђукановића и које се залажу за боље односе са Србијом, за укидање санкција Русији, за поништавање признања независности тзв. Косова и који су за расписивање референдума о уласку Црне Горе у НАТО- наводе у саопштењу Двери. Додају да грађани Црне Горе посебно треба да обрате пажњу да под плаштом свргавања режима, Запад поново не инсталира своју марионету, као што је својевремено поставио Мила Ђукановића, који се испрва лажно залагао за заједничку државу са Србијом, а потом био велики поборник независности, строге дистанце од Србије, а потом и Русије, које се врхуни у признавању тзв. Косова и у ужурбаном приступању НАТО-у.
- Време је да Мило Ђукановић, као потврђени србомрзац, НАТО лобиста, ратни профитер, шверцер и последњи диктатор у савременој Европи, постане политичка прошлост Црне Горе- сматрају у овој странци. Поменули су и да Српска православна црква у Црној Гори, након смене Мила Ђукановића, треба поново да има најмање равноправан третман државе, као што имају и остале традиционалне верске заједнице у Црној Гори. -Све политичке снаге које ће омогућити равноправан и конститутиван статус српског народа у Црној Гори имају и имаће подршку Двери- за крај наводе у саопштењу. Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА