Најновије

МИЛО ТВРДИ: "Велика се сила упрегла против мале Црне Горе"

Лидер Демократске партије Црне Горе Мило Ђукановић прогласио је победу те партије на парламентарним изборима.

Мило Ђукановић (Фото: Синхуа)

Он је поручио да је ДПС одбранио Црну Гору и њен пут ка евроатлантским интеграцијама, те најавио да ће та странка са својим традиционалним партнерима, мањинским партијама, врло брзо формирати нову владу.
Ђукановић је обраћајући се из штаба странке поручио да је ДПС освојила 36 мандата у црногорском парламенту, што је значајнно више него што је освојило готово 15 странака опозиције окупљених у различитих групама и коалицијама. 
Актуелни премијер је захвалио бирачима и поручио да је ДПС одбранио Црну Гору и право да, како је рекао, слободно управљамо нашом будућношћу. 
- С правом се радујете, ДПС је опет победила - поручио је Ђукановић својим присталицама и додао да је та странка освојила 159.000 гласова, односно 36 мандата.
То је, како је рекао, тачно дупло више од првог наредног конкурента. 
- Да помогнемо нашим конкурентима да се разаберу - рекао је Ђукановић, наводећи да је ДПС освојио више гласова него коалиција Кључ, ДФ и социјалдемократе заједно. 
Колико, казао је, човек може да изгуби контакт с реалношћу да на крају изборног дана доведе у питање победу и да без елементарног политичког достојанства прави порођења са оним што је ДПС сам освојио. 
Ђукановић је присталицама поручио да је одбрањена Црна Гора и њено право на слободно управљање будућношћу. 
- Велика се сила упрегла против мале Црне Горе. Није било лако - поручио је он, додавши да Црна Гора наставља путем сигурне европске будућности.
Како је рекао, у наредних неколико месеци ратификоваће приступни протокол с НАТО. Током мандата нове владе ће се интензивирати преговори са ЕУ и привести крају започете економске пројекте. 
Он је навео да ће после званичног саопштавања резултата, ДПС приступити разговорима са традиционалним полтиичким партнерима и изразио очекивање да ће за кратко време доћи до концензуса и формирања нове владе. 
Како је навео, ДПС ће са партнерима- мањинимским странкама имати најмање 42 мандата. 
Захваљујући се присталицама на подршци и гласовима, Ђукановић је рекао: 
"Помогли сте Црној Гори да одбрани независност, национално достојанство и будућност потомака и тиме потврдили да је вечна Црна Гора" 
- Ви сте гласајући за ДПС одбранили независност и одбранили част наших предака и будућност наших потомака - рекао је Ђукановић и додао: 
Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА