Најновије

СРБИЈА ШАЉЕ ПОМОЋ СИРИЈИ: Руски авиони из Ниша за Алепо полећу вечерас

Два руска транспортна авиона с хуманитарном помоћи коју Србија шаље у сиријски град Алепо полетеће вечерас из Ниша, сазнаје „Политика”. Премијер Александар Вучић јуче је потврдио писање листа да ће се Србија укључити у акцију помоћи другом по величини сиријском граду, којем прети хуманитарна катастрофа. Како је рекао, он не види ништа спорно, не постоји „никаква политичка прича” у томе што ће Србија послати помоћ у Алепо.

Алепо (Фото: Јутјуб)

„Не шаљемо оружје, шаљемо ћебад. Ко год нам буде тражио да му пошаљемо ћебад, послаћемо. Не разумем каква се сад то велика политичка прича прави око ћебади и лекова, брашна и шећера. Тражите и послаћемо вам. Послаћемо било коме на свету. Никакав проблем с тим немамо, да помогнемо гладном народу”,  казао је Вучић, а на питање да ли је одлука о тој помоћи била на влади, Вучић је одговорио потврдно: „Било је на влади одавно”.
Према сазнањима, у пакету помоћи који су припремили Министарство одбране и Војска Србије налазе се по десет тона јестивог уља, шећера и брашна, обућа, електро-агрегати, лекови и потрошни медицински материјал. Овим се Србија прикључила хуманитарној операцији коју је Русија организовала за становнике Алепа. Извор: Политика

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА