Најновије

НИКОЛИЋ: Веома смо близу црвене линиjе у преговорима

На Влади је да поводом последњих потеза Приштине заузме став и изнесе га, а имаће моју безрезервну подршку ако ове "захтеве" одбаце као бесмислене - изјавио је за "Новости" председник Томислав Николић.

Николић (Фото: Јутјуб)

Он тврди да су у привременим институцијама у Приштини нетачно проценили како је дошло време за постављање услова без којих се не може даље у преговорима:
- Па и сама Европска унија се уздржава од постављања услова чије би прихватање значило и прихватање независности јужне српске покрајине.
Шеф државе наводи и да сматра да је био у праву када је проценио да смо веома близу црвене линије у преговорима, коју не смемо да пређемо ако поштујемо своју државу и посебно њен Устав.
- Албанци преговоре користе да им Србија на њима пренесе што више права, а ако не иде, онда мимо преговора, билатерално, траже пријем и чланство у организацијама које би требало да буду организације држава. То није основ за искрено преговарање, ког са њихове стране није било ни до сада - наводи Николић, који је својевремено предлагао да се у дијалог уведе принцип "да ништа није договорено, док све не буде договорено".
Извор: Вечерње новости

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА