Најновије

Потпуна окупација: НАТО војска вршља по Црној Гори!

Простор од Даниловграда до Скадарског језера биће од 31. октобра до 4. новембра поприште међународне теренске вежбе управљања последицама ванредних ситуација на којој ће учествовати 570 војника из 26 земаља чланица НАТО и партнерских земаља.

НАТО војска вршља по Црној Гори (Фото: Синхуа)

Ово су саопштили из Владе Црне Горе, уз подсећање да вежбу организују Евроатлантски центар за координацију одговора на катастрофе (ЕАДРЦЦ) и Директорат за ванредне ситуације Министарства унутрашњих послова.
Ово је шеснаеста вежба коју организује ЕАДРЦЦ, а прва те врсте у Црној Гори.
Из Владе поручују да ће војни тимови увежбавати механизме одговора у случају природних и других катастрофа. Вежба ће допринети јачању капацитета погођене државе да ефикасно координира операције у ванредним ситуацијама. У раду вежбе учествоваће и 40 посматрача из 21 државе које су чланице НАТО или су партнерске државе.
Сценарио се заснива на одговору на поплаве и хемијске инциденте који утичу на становништво и инфраструктуру у околини Подгорице, у подручјима река Мораче и Зете, области Скадарског језера, као и терена суседне општине Даниловград.
У овај посао укључено је и уклањање неексплодираних средстава која су се померила услед поплава.
„На вежби ће бити приказане најновије технологије откривања, транспорта и уклањања неексплодираних средстава у оквиру НАТО програма ‘Наука за мир и безбедност'“, саопштили су из Владе. Извор: in4s.net

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА