Најновије

ЋАМИЛ НЕ МОЖЕ ДА ПРЕБОЛИ ПОРАЗ: Шешељ стоји иза Грујичића!

Дураковић се гостујући на регионалној Н1ТВ пожалио да ноћас није било много спавања у Сребреници због скандирања, како је рекао, "оне стране".

Ћамил Дураковић (Фото: Јутјуб принтскрин)

Није му, каже, јасно зашто је изборни штаб заједничког српског кандидата Младена Грујичића прогласио победу и објашњава да све још није доготово, да то и грађани знају и да би на крају он могао задржати ту позицију и у другом мандату.
На питање шта ће то значити за Сребреницу, уколико Грујичић, који има значајну предност у односу на њега, званично победи, Дураковић каже:
- Грујичић је својим примером показао да је девијантна особа. Он је присуствовао овом скупу где су у припитом стању славили победу и бојим се да особа његовог калибра није спремна преузети Сребреницу - рекао је Дураковић.
Поновио је да је кампања за Грујичића вођена у Србији, да је водио лидер српских радикала Војислав Шешељ, те да је синошње славље у Сребреници организовала управо Српска радикална странка.
Дураковић је коментарисао шта је то што ће бити другачије у погледу обележавања 11. јула, ако победи Грујичић, рекавши да је то “планетарни догађај” и да не верује да ће бити нарушавања тог датума, али уверен је, каже, да ће Бошњаци који живе у Сребреници протеклих 13 година имати велики проблем.
Како каже, Бошњаци ће имати проблем и нико неће моћи да спречи њихов одлазак у већем броју из Сребренице.
Тврди да је на изборима било нерегуларности и да је више од 50 одсто гласова дошло из Србије, те да су управо ти гласови велики јаз између њега и српског кандидата.
- Нелогично је да су све српске странке које су дале подршку добиле 3.500 гласова, а Младен 4.350 гласова. Постоји разлика од хиљаду гласова у корист Грујичића и морамо то преиспитати, и по мојим уверењима, бојим се да је дошло до одређених малверзација али ћемо сачекати да ЦИК то преиспита и објави коначне резултате за Сребреницу како бисмо могли правно реаговати - рекао је Дураковић.
А о шансама да се избори у Сребреници понове каже:
- То може ЦИК да одлучи и не треба ништа прејудицирати и спремни смо на све осим чињеницу да Грујичић буде начелник Сребренице јер се показао непримереним и бојим се да не би била зрела особа да води ову општину, али треба бити демократа и не треба оспоравати чињеницу ако буде изабран!
Ако Грујичић и званично победи, Дураковић каже да ће све анализирати да ће покренути политичку одговорност оних који су допринели томе да Бошњаци изгубе Сребреницу.
Има каже, информацију и да су бошњачки гласачи "трговали" за своје позиције, али не и за његову, начелничку. Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА