Најновије

БАКИРА ПРЕПОЗНАЛИ КАО РАТНОГ ПРОФИТЕРА И ПОЛИТИЧКОГ ПРЕВАРАНТА: Република Српска је реалност која никада неће нестати!

Аналитичар Драгомир Анђелковић сматра да су локални избори у БиХ имали симболичку димензију, истичући да су Срби у Републици Српској препознали политику Милорада Додика као политику одбране Српске и заштите националних интереса, а, с друге стране, муслимани у Федерацији БиХ (ФБиХ) нису подржали агресивну политику СДА и тиме поручили да не желе конфронтацију са Србима.

Бакир Изетбеговић (Фото: Јутјуб принтскрин)

Анђелковић је рекао да су локални избори показали да је тријумфовала СНСД Милорада Додика, односно коалиција окупљена око ове странке, док је СДА претрпела озбиљан пораз, као и да више нема легитимимет за политику коју води.
Према његовим речима, јучерашњи избори битно превазилазе ниво локалних и имали су симболичку димензију после свега што се дешавало последњих седмица.
– Они су били одређена врста изјашњавања народа о будућности БиХ. Претходних седмица видели смо да се Република Српска брани док неки екстремисти из муслиманског дела изазивају тензије за шта немају подршку већине муслимана, обичног народа – наглашава Анђелковић. Он истиче да је евидентно јединство код Срба када је реч о резултатима у Сребреници, што је резултат притисака на Српску. – Срби желе мир, али, ако их неко притиска, народ ће јединствено реаговати у одбрани Републике Српске. То је порука и међународној заједници и Сарајеву – каже Анђелковић. Он је рекао да је владајући СНСД у Бањалуци остварио озбиљну победу на изборима, док је Савез за промене поражен јер су га грађани казнили због сарадње са СДА и муслиманским екстремизмом у Сарајеву. Анђелковић сматра да СДС, ако овако настави, неће имати будућност и да је једини начин да се консолидује тако што ће се вратити на некадашњу позицију, а то је јединствен став српских партија, које у Сарајеву заједнички делују у интересу Српске. Он истиче да је порука после свега да грађани желе јединствен став Републике Српске. – Ови избори су тријумф Српске и грађани свим силама иза ње стоје. Република Српска је реалност која никада неће нестати – поручио је Анђелковић. Извор: Срна

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА