Најновије

БРИТАНСКИ ВОЈНИ ЕКСПЕРТИ УТВРДИЛИ: Нема одбране од руских нуклеарних пројектила

Врховни војни стручњак тврди да Велика Британија не би могла да се одбрани од Русије у случају потенцијалног нуклеарног рата.

Илустрација (Фото: РИА новости)

Односи са руским председником Владимиром Путином се погоршавају пошто се снаге НАТО-а припремају за потенцијално катастрофални конфликт на Балтику.
С друге стране, Путин припрема своју домовину за нуклеарно уништење, градећи бројне бункере, бомбе и разне врсте оружја, пишу западни медији.
Сајт Дејли стар је открио које би мете Путин могао да гађа у потенцијалном Трећем светском рату, а на основу тога знамо да се Великој Британији не пише добро.
Одбрамбени систем, војна стратегија и стандарди обуке Велике Британије нису ни близу на довољном нивоу да би се ова држава могла одбранити од Русије. Тако барем наводи директор руских студија на Хенри Џексон друштву, др Ендрју Фоксал.
Он је рекао да је потребно ојачати и одбрану Велике Британије, али и свих остали НАТО чланица.
„Савез једноставно не чини све што је у његовој моћи да се одбрани од претње агресивне Русије“, рекао је он.
Др Ендрју Фоксал је рекао да сматра да је главни разлог за то премештање војног фокуса на тероризам у Ираку, Либији и Авганистану. „Они су на тај начин усвојили логистичке мере, обуке и опрему која се знатно разликује од оне потребне за одговор на руску претњу“, додао је он.
Сајт Дејли стар онлајн наводи да Путин може да погоди Велику Британију нуклеарним оружјем за само пар минута.
Др Фоксал је указао на понашање Русије у недавним ратовима у Грузији, Украјини и Сирији и рекао да би било глупо занемарити претњу Русије по глобални мир и стабилност, додајући да је свет данас много опаснији и хаотичнији него што је био за време Хладног рата.
Извор: Дејли стар, webtribune.rs

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА