Најновије

ШТА ЈЕ С МОЗГОМ?! ШУТАНОВАЦ: Осиромашени уранијум из НАТО бомби није штетан по здравље људи!

Драган Шутановац, новоизабрани председник Демократске странке (ДС) сматра да осиромашени уранијум из НАТО бомби није штетан по здравље грађана Србије!

Драган Шутановац (Фото: Јутјуб)

Шутановац је, наиме, са свом званичном Твитер профилу поставио контраверзни текст професора Зорана Радовановића, у коме овај аутор тврди да не постоји никаква повезаност између НАТО бомбардовања и драстичног пораста броја оболелих од карцинома у Србији.
Уз постављени текст, Шутановац је дословце констатовао:
- Истини за вољу... Став професора лишеног дневнополитичких манипулација - показујући своју недвосмислену сагласност са изреченим у тексту.
Иначе, поменути професор у тексту под насловом 'Осиромашени уранијум и обогаћена машта', одбацује тезу да осиромашени уранијум из НАТО бомби има негативне последице по здравље људи у Србији.
С друге стране, наш познати онколог и један од највећих ауторитета у тој области Владимир Чикарић упозорио је да ће до 2019. године број оболелих од рака у нашој земљи са садашњих 35.000 порасти на читавих 70.000.
- Србија је по смртности од тумора прва у Европи, а имамо скоро три пута већу смртност од карцинома у односу на светски просек. Разлог за то је што се прашина од осиромашеног уранијума из Пчињског округа и Косова проширила на целу земљу. Сви смо то удисали. Због тога већ сада имамо драстичан пораст леукемије и лимфома, али и свих осталих карцинома. Међутим, најгоре тек долази. Наиме, осиромашени уранијум најјаче дејство остварује тек након 20 година и тада здраве ћелије највише претвара у канцер. То значи да ће од 2019. године од карцинома годишње оболевати далеко више људи, према неким проценама чак 70.000, што је дупло више него сада. Пред нама је права здравствена катастрофа, коју не можемо никако да спречимо - упозорио је Чикарић. Извор: Informer.rs

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА