Најновије

СПРЕЧЕН НОВИ ТЕРОРИСТИЧКИ НАПАД: Француска полиција ухапсила џихадистичку групу!

Француска полиција осујетила је терористички напад током викенда, изјавио је данас Бернар Казенув, министар унутрашњих послова земље.

Исламисти (Фото: Јутјуб)

Како се наводи, ухапшено је седам особа под сумњом да су планирали терористички напад у Француској. Седморо људи француског, мароканског и авганистанског порекла старости од 29 до 37 година ухапшено је у Марсељу и Стразбуру. Већина их је ухапшена у Стразбуру где ове недеље почиње један од највећих хришћанских сајмова.
Још нема информација о томе шта су биле потенцијалне мете терориста. Од 2015. Француска је била мета неколико смртоносних напада. Почетком те године, 7. јануара, терористи су упали у редакцију сатиричног недељника "Шарли ебдо" и кошер радњу у јеврејској четврти убивши укупно 17 људи.
Један од највећих терористичких напада у земљи догодио се пре нешто више од годину дана када је у серији организованих напада у Паризу убијено 130 људи, а рањено више од 350. Француска је након тога прогласила ванредно стање у земљи које је продужено на још шест месеци након напада 14. јула у Ници у којем је погинуло најмање 84 људи. Извор: Блиц

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА