Најновије

Ово паметно огледало је највећи ”IPhone” на свету

Огледало које је направио иноватор из Њујорка базирано је на Епловом мобилном оперативном систему иОС 10, и на њему могу да се покрећу апликације за IPhone.

АјФон огледало

Пре неколико месеци на ЈуТјубу објављен је видео-снимак пројекта корисника који је направио паметно огледало, које изгледа као највећи IPhone на свету. 
На први поглед реч је о обичном огледалу, али када се додирне, на њему се појаве информације о тренутној температури, прогнози за следећих неколико дана и времену, а на њему могу да се покрену и бројне апликације. 
Технологија која је коришћена у овом огледалу базирана је на Епловом иОС 10 мобилном оперативном систему и има сличан интерфејс као и телефони ове компаније. 
Тако се на њему може, као и на IPhoneу/IPad, путем посебних апликација да се репродукује музика на повезане звучнике и слично. 
Рафаел Димек, иноватор из Њујорка који је направио ово огледало каже како у случају кашњења на договор, може једноставно путем Фејсбук апликације с овог огледала да пошаље поруку пријатељима да касни – наравно, чини се да је ипак једноставније послати поруку директно с IPhoneа, односно неког другог телефона. 
Након 45 секунди мировања, с огледала нестају апликације и информације о времену тако да онда изгледа као и свако друго огледало, а за његово активирање довољан је само један додир прстом по површини. 
Иако је, читајући коментаре испод видеа, на ЈуТјубу овај пројект заинтересовао многе који би у својој кући волели да имају огледало које покреће Еплов мобилни оперативни систем, питање је какви су планови Димека с овим огледалом, па ће вероватно све остати на нивоу личног пројекта. 
Наиме, како је то напоменуо у опису производа на ЈуТјубу, сва права за овај пројект попут иОС-а, дизајна, апликација, икона и фонтова припадају Еплу те огледало није намењено употреби у комерцијалне сврхе, а с овим је пројектом само хтео да направи нешто корисно у чему ће уживати у своја четири зида.

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА