Најновије

УРНЕБЕСНО: Путин у паници, Колинда шаље хрватску војску на Русију!

Председница Хрватске Колинда Грабар Китаровић најавила је да ће послати војску на границу Русије као одговор на експанзионистичку политику Владимира Путина?!

Колинда Грабар Китаровић (Фото: Синхуа)

Китаровић је у интервјуу за Дифенс њуз потврдила да ће Хрватска контигентом војника учествовати у НАТО одговору на гомилање руских снага на граници Европске уније. - Наши војници требало би да буду стационирани у балтичким земљама, недалеко границе с Русијом - рекла је Колинда и додала да је постављање војних снага чланица НАТО код границе с Русијом део је одговора Европске уније и НАТО на експанзионистичку политику Владимира Путина.
Председница Хрватске истиче да људи траже војску на терену због атмосфере коју стварају Кремљ и Путин!
- Било би нам драже да није дошло до тога, али јесте. Чини ми се да људи траже јасне и видљиве сигнале, а то је у овом случају присутност војске на терену. Али, једнако су важни разговори које водимо у позадини, те расправе о томе како најбоље одговорити на те изазове. Важно је и позитивно приступити Русији упркос атмосфери коју стварају Кремљ и Владимир Путин. Морамо их уверити да наше поступање није усмерено против Русије, него према заштити територија чланица НАТО, те да је НАТО пре свега обрамбени савез, који не жели ни дестабилизацију ни окупацију ни у једној земљи која би била претња Русији - рекла је Китаровић.
Она је споменула Русију и у контексту безбедносних претњи у непосредном окружењу Хрватске.
- Ту је нестабилност Босне и Херцеговине, која још увек није потпуно политички еманципована - рекла је Колинда, па се присетила референдума у Републици Српској.
- То је био тек први корак у нечему што видимо као потенцијални низ референдума, па чак и о могућој независности Републике Српске. Ако се одлуче на такав потез, сигурно би дошло до реакције Федерације БиХ, што отвара могућност за нови конфликт. А с обзиром да је Русија укључена у хибридно ратовање, те да видимо снажне везе између Додика и Русије, ту бисмо онда имали руски утицај кроз оружје, тактику, обавештајни рат информисањем и дезинформисањем - поручила је председница Хрватске. Извор: Информер

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА