Најновије

ПОВАМПИРЕНО УСТАШТВО: Хвалио НДХ, партизане назвао терористима

Посланик хрватског Сабора Жељко Гласновић говорио је у Аустралији на трибини "Куда иде Хрватска?" о НДХ и председнику Српског националног већа Милораду Пуповцу.

Жељко Гласновић (Фото: Јутјуб)

Један од присутних на трибини упитао је Гласновића: "У НДХ је био поздрав "За дом спремни", и новац се звао куна. Како то да Милорадима Пуповцима смета поздрав, а не куна?"
- Добро сте рекли. То је наш новац. Усташка куна. Није мени проблем Пуповац. Ја имам његову радну књижицу. Знате шта пише ту? Комунистичка партија - члан и "профешн" - оптичар. Он је етнобизнисмен - рекао је Гласновић о свом саборском колеги Пуповцу. 
- Ево што је реко Цицерон, држава може преживети своје будале и преамбициозне, али своје издајнике не може - поручио је Гласновић. 
- Али шта сте рекли још за овог терористу, а "За дом спремни" је хрватски поздрав, шта је ту компликовано?! - казао је Гласновић на шта се из публике више пута чуо узвик "За дом спремни". Потом је Гласновић одржао говор и о НДХ и наводној угрожености Хрватске од "Велике Србије". 
- НДХ је била међународно призната. Али ја кажем ово пријатељи, ми морамо сами писати своју историју. Стотине и стотине кутија архива НДХ су у Београду. Ко то тражи натраг? Нико. Ко су партизани били? По Хашкој конвенцији из 1908. ви сте њих могли стрељати. Они су били терористи - започео је Гласновић о НДХ. 
- Имате књигу "Злочини одметника у НДХ". То је штампало Министарство спољних послова НДХ. Кад кажу одметници, увек кажу четници, комунисти. Шта су узроци свега тога? Нису усташе пале са неба. Кад је неко у сабору устао и рекао да је највећа опасност за мир на овим просторима српски империјализам који је од 1912, пазите од Балканског рата, до '41. побио 250.000 људи - рекао је Гласновић. 
У наставку свог говора величао је и пилоте НДХ који су, тврди Гласновић, били "успешнији и од савезничких", а данас су пали у заборав. Извор: Б92

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА