Најновије

БИЛ ГЕЈТС ШОКИРАО ДЕМОКРАТЕ: Трамп би могао да надахне нацију као Кенеди

Суоснивач и председник Мајкрософта и филантроп Бил Гејтс казао је у уторак да је разговарао са новоизабраним председником САД Доналдом Трампом о бројним темама, али га и позвао да подстакне и инспирише нацију као што је то својевремено учинио Џон Ф. Кенеди у време америчког освајања свемира.

Бил Гејтс (Фото: Синхуа)

Гејтс је за тв-мрежу ЦНБЦ рекао да верује да би на исти начин на који је председник Кенеди говорио о америчкој свемирској мисији почетком 60-их година прошлог века, у чему га је подржала цела земља, требало упутити подстицајну поруку нацији која би показала да ће Трампова администрација од Америке направити лидера иновација тако што ће покренути ствари у образовању или зауставити ширење епидемија, притом одбацујући регулаторне баријере. Гејтс је рекао да је недавно први пут телефоном разговарао са Трампом, додајући да њих двојица имају "пуно заједничких пријатеља".
Гејтс је окупио богате донаторе са иницијативом да обезбеди инвестиције од више од једне милијарде долара у нове технологије на пољу чисте енергије, у циљу борбе против глобалног загревања, саопштила је његова фондација. Фонд, под називом "Нови енергетски подухвати" (БЕВ), окупио је међу инвеститорима, између осталих, власника и оснивача Амазона Џефа Безоса, филантропског финансијера Џорџа Сороша, Британца Ричарда Бренсона који је основао групу Вирџин и директора Фејсбука Марка Закерберга. Трамп се у уторак састао и са чувеним репером Кање Вестом. На Твитеру су одмах букнуле реакције, а мишљења су подељена. Неки хвале Гејтса, а неки га називају "издајником демократских вредности", па је тако један од корисника написао коментар који подсећа на чувену издају из Рима: "Зар и ти, Биле Гејтсе?" Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА