Најновије

ЂУКАНОВИЋ: Откријте ко је убио Ђинђића да вам се опет не понови!

Није добро што убиство Зорана Ђинђића није расветљено до краја.

Ђукановић (Фото: Синхуа)

Ако Србија себи не одговори на то питање, нажалост, може се суочавати с поновљеним проблемима, поручује Мило Ђукановић, бивши премијер Црне Горе у интервјуу за Курир.
Ђукановић још говори о односу Црне Горе и Русије, као и о важности тога да Србија расветли политичку позадину убиства Зорана Ђинђића.
Да ли је поражавајуће што после 13 година нема поступка у вези са политичком позадином убиства премијера Ђинђића?
- Многи медији су правили паралелу између покушаја терористичког акта у Црној Гори и атентата на Зорана Ђинђића. Заиста мислим да је веома лоше што случај Ђинђићевог убиства није добио потпуно разјашњење, није добио и ту димензију несумњивог политичког интереса да се то догоди. Дакле, већ сам казао у парламенту код нас поводом овога што се догађало у Црној Гори - потпуно је неважно да ли ће неки несрећник, неки извршилац који је дошао да за 500 евра обави нешто, можда и из егзистенцијалне нужде, не оправдавам га, бити у затвору или не, као што не мислим да је најважније што је неки Звездан, који је овде извршио непосредно убиство Ђинђића, данас у затвору. То не би смело да задовољи државу. Држава би морала да одговори ко стоји...
Да ли је то срамота Србије?
-... Ко стоји иза тога и с којим мотивима. Све дотле док не добијемо тај одговор, суочаваћемо се са поновљеним проблемима.
Шта мислите о Човићевој улози у свему, јер га многи повезују с особама укљученим у атентата?
- Тешко да бих то могао да коментаришем јер су ми непознати детаљи. Али мислим да није добра околност ни за Србију ни за све нас што тај случај није расветљен до краја. То није случај убиства неког грађанина, без обзира на то што је убиство било ког грађанина тешко само по себи, овде је реч о премијеру једне државе, а мислим да је реч и о томе да се желела казнити једна политика коју је у име Србије наговештавао и персонификовао Ђинђић. Ако Србија себи не да одговора на то питање, нажалост, може се суочавати с поновљеним проблемима. Црна Гора се сада суочава с таквим проблемима. Извор: Курир

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА