Најновије

РАТ ЗАПАДА ПРОТИВ ИСТИНЕ: Цивили који извештавају о катастрофи у Алепу заправо блогери и режисери (ВИДЕО)

Упорни покушаји западних медија да свету прикажу хуманитарну катастрофу у Алепу.

Алепо (Фото: САНА)

Цивили који се појављују у ударним терминима масовних медија и извештавају о катастрофалној ситуацији у Алепу, уз обавезну поруку да је то можда њихово последње јављање, су заправо режисери и блогери, што се може веома лако и брзо утврдити претрагом на друштвеним мрежама, пише РТ.
Приче су им добро усклађене и сваки пут исте — да се у Алепу се дешава геноцид, да Асадове снаге убијају од града до града — без заробљеника, да сиријски побуњеници гледају храбро смрти у очи док их бомбардују сиријске и руске снаге, да је ситуација катастрофална и вероватно се последњи пут јављају из Алепа… Медији их једног дана представљају као цивиле којима живот виси о концу, а већ наредног се могу видети како дају интервјуе за Си-Ен-Ен, Би-Би-Си и Ал Џазиру, и све то у ударном термину.
РТ није нашао ништа што би могло да укаже на то да су они — како их масовни медији представљају — цивили који су изложени "непрекидом бомбардовању и гранатирању од стране сиријских и руских снага". Они су заправо блогери и независни филмски режисери који се на Твитеру и другим друштвеним мрежама јавно залажу за исту ствар као и такозвани сиријски побуњеници.
Недавно је Си-Ен-Ен интервјуисао једног од њих Балила Абдула Кариму — аутора документарних филмова и новинара који је у источном Алепу увек имао пристум такозваним сиријским побуњеницима, па чак и њиховом новом лидеру Абију ел Абду. Пре само три дана, интервјуисао је новог лидера побуњеника.
Извор: srb.news-front.info

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА