Најновије

ПУПОВАЦ: Хајка на Србе мора да стане!

Председник СНВ Милорад Пуповац изразио је очекивање да ће се кампања Аутохтоне хрватске странке права зауставити и да се такве групе и странке не толеришу.

Милорад Пуповац (Фото: ЈуТјуб)

Он је поручио да је крајње време да се сигурност и мир гарантују антифашистима и борцима за достојанство жртава у Јасеновцу.
Пуповац је за београдске "Новости" рекао да је СНВ информисао надлежне у Хрватској о претњама Аутохтоне хрватске странке права, која је за данас заказала протесте испред просторија његове странке. 
- То представља озбиљну претњу за наш рад и сигурност - истакао је Пуповац, додавши да је јуче разговарао са шефом дипломатије Давором Ивом Штиром и обавестио га о озбиљним тешкоћама са којима се суочава он и његова странка. 
Председник СНВ очекује да "реагују сви који желе да заштите Устав Хрватске, вредности Европе, као што су антифашизам, заштита жртава злочиначких режима и мањинских права". 
Пуповац се последњих дана нашао на мети снажне екстремистичке кампање због тога што је критиковао постављање табле са усташким симболима у Јасеновцу, подсећа београдски дневник. 
Кад је реч о уцењивачком односу Загреба према Србији на њеном путу ка ЕУ, Пуповац указује да "рампа Србији није добра ни за међудржавне односе ни за хрватску мањину у Србији". 
- Сва отворена питања треба решавати договорима, а не блокадама. Важно је да лидери Хрватске и Србије што пре седну и почну да разговарају - закључио је Пуповац. Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА