Најновије

ЈАСНА ПОРУКА РУСИЈИ ДА СЕ НЕ ШАЛИМО: НАТО распоређује трупе од Естоније до Румуније!

НАТО нема намеру да Русији у Источној Европи „оставља модрице“, али има обавезу да Москву одврати од имепријализма – изјавио је Џејмс Таунсенд.

НАТО распоређује трупе од Естоније до Румуније (Фото: Синхуа)

Оваj помоћник заменика шефа Пентагона, који сигурно није случајно дао интервју Ouest-France, потврдио је да ће борбене јединице западне војне алијансе бити распоређене од Естоније до Румуније и да ће бити у функцији „обуздавања Русије“.
Још је открио: да је одлука о таквом распоређивању трупа 2 сазревала још од 2008-ме године“.
Таунсенд је прецизирао да има у виду конфликт између Русије и Грузије јер су у НАТО већ тада појавила питања: шта Руси смерају? Наводно је улазак Крима у састав Русије Американце само додатно убедио да је „дошло време за појачавање војног присуства у Европи.
„Неопходно је било да Русији јасно покажемо да се не шалимо и да смо чврсто решени да штитимо своје савезнике. Зато у ЕУ шаљемо праве борбене јединице које су спремне за борбе.“
У овом контексту је изговорио: „Морамо да одучимо Русију од било каквог новог империјализма. Москва је то схватила и зато је почела да оптужује Запад да започиње нове Хладни рат“.
Таунсенд је нагласио да у Пентагону сматрају да је сада право време да се Русија присили да „престане са застрашивањима, сајбер-нападима и кампањама дезинформисања“. Као да није било агресија на Авганистан, Ирак, Србију, Либију, Срију, Гренаду... Американац је себи дозволио и да тврди да Русија „извози нестабилност у руге земље“ и да је НАТО  зато приморан да „продемонстрира своју моћ у европским земљама, са намером да покаже одлучност, без остављања модрица на Русији“. Таунсенд је иступио и са тврдњом да је „европско питање“ веома важно и за новоизабраног председника САД Донлда Трампа  и да због њега тражи да земље ЕУ повећају своје војне буџете. Извор: fakti.org

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА