Најновије

НОВА "АФЕРА": Српски ђувеч на менију хрватских војника!

Након "Чокогејта", Хрватску потреса нова афера. Сада је у питању српски ђувеч, који се служи војницима хрватске армије.

Хрватска војска (Фото: Синхуа)

Саговорник портала "24sata.hr" не може да се начуди да се од толиког Јадрана сардине за Хрватску војску увозе из Мађарске, а уз кампању “Купујмо хрватско” ђувеч стиже из Србије. Каже да разлози његовог очаја не леже у неком национализму, него су сасвим рационални и здраворазумски.
- Наше фабрике сардина годинама су пропадале. У Хрватској је необрађено више од милион хектара земљишта, а сваке године таквих је необрађених парцела све више. Из Славоније, богом дане земље за пољопривреду, медији свакодневно извештавају о аутобусима пуним младих људи који одлазе у Немачку јер немају посла и немају од чега да живе - каже овај војни званичник.
Конзерве с ђувечом из Србије хрватској војсци продаје компанија АИПК, а ту компанију воде чланови породице Мариновић, на челу са Зораном Мариновићем, дугогодишњим предузетником и професором математике и физике, и његовом супругом Жељком, иначе певачицом духовне музике. Жељка је за своје албуме добила и Порина за духовну музику, и објавила их је четири.
- Министарство обране Хрватске прописало је какве калоријске, технолошке и нутриционистичке услове свака намирница или оброк морају да задовоље. Међутим, министарство одбране нема утицаја где и од кога пружаоци услуга, а међу њима је и трговачко друштво Плетер, набављају те намирнице  - стоји у одговору. Осим српског ђувеча и мађарских сардина, хрватска војска може да се почасти и македонским ајваром.
- Хрватска пољопривреда је уништена, а увоз из Србије и Македоније је најквалитетнији. Њихова земљишта су еколошки чиста, без пестицида, немају ГМО храну и њихове намирнице улазе у категорију здраве хране - објашњавају у АИПК и настављају:
Монопол је највећи проблем ове државе. Уз то, држава штеди и јавном набавом траже се најјефтиније цене и најквалитетнији производи, а њих је у тој категорији животних намирница најлакше наћи баш у ове две земље. Извор: 24sata.hr

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА