Најновије

БОШКО ОБРАДОВИЋ: Вучић је једна обична кукавица! (ВИДЕО)

Председник Двери, Бошко Обрадовић, изјавио је данас у Народној скупштини да је крајње време да се испита највиша корупција у једном друштву, а то је корупција у врху власти, у срцу једног система.

Бошко Обрадовић (Фото: Јутјуб)

Председник Двери је нагласио, да је Скупштина Србије радила више од 24 сата, да би се на силу данас завршило постојеће заседање, како не би било настављено сутра и како председник Владе сутра са читавом Владом не би имао обавезу да дође и одговара на Посланичка питања.
- Сутра је последњи четвртак у месецу, дан када Влада по Пословнику Народне скупштине, им обавезу да одговара на питања народних посланика. Међутим, ово је већ други месец како Влада не долази да одговара на питања посланика, а постојало је и десет захтева за посебне седнице, на које Влада такође уопште није дошла. Зато ми данас постављамо Влади Србије и председнику Владе следећа питања, а такође и Агенцији за борбу против корупције, јер смо ускраћени да их сутра поставимо – рекао је Бошко Обрадовић и поставио следећа питања:
1. Питамо Александра Вучића и надлежне државне органе – Ко штити Млађана Динкића? Под чијим утицајем је Тужилаштво за организовани криминал? Како је могуће да један од актера бројних коруптивних афера буде невин?
2. Како је Динкић, као „највећи пљачкаш и лопов у Србији“, како га је пре неколико година назвао Александар Вучић, и оптужио га да је опљачкао Националну штедионицу, Евроакциз банку и Вексим банку, и да је учествовао у пљачки Аеродрома и цементаре „Нови Поповац“, данас потпуно невин, и у међувремену постао одличан Вучићев сарадник? Да ли је сада он Динкићу дао имунитет за пљачкање Србије и наших грађана?
3. Тражимо од Агенције за борбу против корупције да нам хитно достави своја сазнања у вези са пословањем Фондације Драгице Николић. Ово је од суштинског интереса за јавност, имајући у виду да је Николић најавио своју кандидатуру.
4. Да ли је прекршен члан Закона о Агенцији за борбу против корупције који прописује да функционер не сме да користи јавну функцију за стицање било какве користи или погодности за себе или повезано лице?
5. Да ли су донатори Фондације заузврат добили било какве повластице или привилегије?
6. Да ли је председник Николић својим поступањем злоупотребио јавну функцију и није више достојан да буде председник државе?
7. Председник Двери је још додао да су медији ових дана открили богатство породице Кркобабић само у некретнинама у вредности од 1,8 милиона евра, богатство породице Вучић само у некретнинама од 1,1 милион евра, затим да родитељи Александра Вучића имају кућу и гаражу у насељу Јајинци од 209 квадрата, вредности 141.000 евра, која је изграђена без дозволе за градњу, као и викендице породице Николић на Сави, офшор фирме министра одбране Зорана Ђорђевића, и наставио са питањима:
8. Питамо надлежне државне органе да ли ће се закон примењивати и у случају председника, премијера и министара као што се примењује према обичним грађанима?
9. Шта ради Агенција за борбу против корупције када цела Србија зна да сви ови политичари који су се обогатили на грбачи сиромашног народа своју имовину никада не стављају на своје име већ увек пребаце на повезана лица из најближе породице и тако је скривају?
10. Да ли било ко у Србији верује да Александар Вучић живи од 100.000 динара плате председника Владе и нема никакве друге приходе?
„Јесте ово време празника, и Вучић вероватно мисли да је Деда Мраз, али више ни деца не верују у ове бајке. Време је да Агенција озбиљно испита порекло имовине породица Николић, Вучић, Кркобабић, Ђорђевић и свих актуелних функционера власти, јер очито скривају порекло своје имовине. Крајње је време да се испита та највиша корупција у једном друштву, а то је корупција у врху власти, у срцу једног система“ – закључио је председник Двери, Бошко Обрадовић.
Погледајте ОВДЕ, Вучић сумирао резултате. Извор: dveri.rs

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА