Најновије

НОВА ШПИЈУНСКА АФЕРА: Службе БиХ прислушкују српске званичнике?!

Безбедносна агенција БиХ (ОБА) већ пола године спроводи појачане обавештајне мере према званичницима Србије.

Човић и Столтенберг (Фото: nato.int)

Како се наводи, мере се односе и на људе са којима се званичници састају, а укључују снимање разговора и праћење и надзор приликом долазака у ту државу.
Министар унутрашњих послова Небојша Стефановић потврдио је да Србија има сазнања о обавештајним мерама према њеним званичинцима.
- Добили смо одређене информације из безбедносних служби да је било таквих покушаја и да су вероватно на територији БиХ неки од наших функционера били под мерама надзора. То наравно не говори у прилог доброј сарадњи - рекао је Стефановић. 
Он је подсетио и на ситуацију у вези са нападом на премијера Вучића у Сребреници. 
Министар каже да је Србија у том случају имала конкретне доказе, фотографије ,снимке и сведоке да су људи, који су у Поточарима покушали да линчују премијера, имали пропуснице са именом и презименом, али да нико од њих није саслушан, нити процесуиран. 
- Поставља се питање политичке воље и намере власти БиХ. Ако је премијер прешао преко тога и наставио да пружа руку помирења, а Србија жели да допринесе стабилности БиХ, онда је право питање за те службе колико се осећају комфорно зато што такав један случај није решен - рекао је он. 
Стефановић тврди да су наши званичници и држављани ипак сигурни и да безбедносне службе имају начине да одговорне на такве мере. 
Акција усмерена према Републици Србији, њеним грађанима и институцијама, води се под шифром "Ушће", а њено постојање доказује документ под називом "Предлог за завођење обавештајног продора". Извор: Вечерње Новости

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА