Најновије

ВЈЕРИЦА РАДЕТА: Не плашим се киднаповања, спремамо се за изборе!

Функционер СРС Вјерица Радета говори о хашкој оптужници, могућности да буде испоручена том суду и објашњава зашто не жели да добровољно оде у Хаг. Она каже да је поносна што је постала препрека путу Србије у ЕУ.

Функционер СРС Вјерица Радета (Фото: Јутјуб)

Зашто се попут свог лидера Војислава Шешеља не предате Хашком суду и победите га?
Није се он предао. Отишао је добровољно да одбрани српски народ и заштити част добровољаца Српске радикалне странке. Наш председник је победио Хашки трибунал и доказао пред светском јавношћу да су хашки тужиоци незналице и инструмент у рукама западних моћника. Због тога је Брамерц фрустриран па кад није ништа могао Шешељу одлучио је да оптужи његове сараднике. Без икаквог основа. Без основа је и захтев за наше изручивање Хагу што је потврђено правоснажним решењем Вишег суда у Београду. Од почетка сам тврдила да у Хаг не идем добровољно и то се није променило.
Да ли се плашите да би режим Александра Вучића могао да вас испоручи пошто ЕУ то захтева од њега?
Не плашим се и не размишљам о томе. Не могу да замислим да би неко могао тако грубо да погази Устав Србије и да поред правоснажног судског решења удовољава жељама неких чиновника Европске уније. Судска грана власти је независна и извршна власт, па ни премијер, не би смели ни да помисле да могу да се оглуше о судске одлуке.
Србија је испоручила Караџића, Младића и друге, зар мислите да неће вас изручити?
Није испоручивала Србија.Караџића, Младића, Жупљанина и Хаџића изручио је Борис Тадић, који ће као и Коштуница и Ђинђић остати уписани црним словима у српској историји због испоручивања Срба антисрпском такозваном суду. Да ли ће Вучић учествовати у таквом бесчашћу питање је за њега. Истина је да до сада нико од званичника из Србије није показао спремност да нас изручује зато што Србија нема такву обавезу. Једини који је одмах рекао да нас треба испоручити био је Томислав Николић, али ко још њега схвата озбиљно. А, и шта зна човек са дипломом коју је добио, а да ниједан испит није положио?! Неки који нису хтели да се предају су се пробудили нпр БиХ па су одатле пребачени за Хаг? Да ли ћете добити страначко обезбеђење? Ма какво обезбеђење. Слободно идем по Србији. Обављам страначке послове. Припремамо се за председничке, а како се најављује можда и парламентарне изборе. Образујемо бирачке одборе и то нам је најважнији посао. Ту су и бројне скупштинске обавезе па ми хашка потерница није ни на крај памети. Србију нећу напуштати и то јавно говорим и не плашим се евентуалног киднаповања. Да ли сте поносни што сте постали конкретна препрека путу Србије у ЕУ? Који часни Србин на то не био поносан?! Извор: oslobodjenje.rs

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА