Најновије

ВУЧИЋ СЕ СПРЕМА: Издао налог да се СНС припрема за ванредне изборе!

Руководство Српске напредне странке пренело је налог својој партијској бази да се припремају и за опцију ванредних парламентарних избора, који би могли да буду одржани заједно са председничким 9. априла.

Александар Вучић (Фото: Синхуа)

Према информацијама Новости, премијер и лидер СНС Александар Вучић већ је дао и до знања министрима на седници Владе да би могло да дође до гласања за Народну скупштину на пролеће идуће године.
Главна дилема је још, како преносе извори истог листа, да ли ће кандидат за шефа државе испред најјаче странке бити Томислав Николић или Вучић. Наводно, велики је притисак страначке базе да се лидер СНС укључи у политичку трку за функцију на Андрићевом венцу, пошто процењују да би победио у првом кругу.
Ипак, ни први човек напредњака није дефинитивно преломио да ли ће се излазити и на републичко гласање, али због политичке атмосфере у парламенту и у друштву он не искључује опцију да се поново провери легитимитет на свим нивоима.
У ишчекивању коначне одлуке с врха, напредњачка база добила је инструкције да све страначке ресурсе подигну у стање приправности, за случај одржавања "општих избора". Слична директива издата је и у осталим странкама власти.
Најава могућности ванредних избора узбуркала је и опозициони табор. Лидери проевропских странака још једном листом позивају на договор о заједничком кандидату, али и даље без конкретних предлога о именима. Поновна прегруписавања најављују се и у националном блоку, где би ДСС и Двери поново могли да наступе заједно, уколико се буде гласало за парламент.
Председници СДА Санџака и Заједно за Шумадију Сулејман Угљанин и Верољуб Стевановић састали су се у петак у Новом Пазару и поручили да би регионалне странке требало да имају заједничког кандидата на предстојећим председничким изборима. Извор: Новости

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА