Најновије

АСАД СЕ ИЗЈАСНИО: Ево када је могуће доћи до решења у Сирији!

МОСКВА - Оружани сукоб у Сирији могао би да буде решен ако новоизабрани председник САД Доналд Трамп испуни своје предизборно обећање и поправи везе са Русијом, рекао је сиријски председник Башар ал-Асад.

Башар ал-Асад (РИА Новости)

"Добри односи између две суперсиле користиће скоро целом свету, укључујући мале државе попут Сирије. У том смислу, можемо рећи да је решење за Сирију могуће", истакао је сиријски председник у интервјуу за италијански Канал 5.
С тим у вези, Асад је напоменуо да је опрезан оптимиста јер не зна какву ће политику Трамп водити у погледу Блиског истока генерално и како ће комуницирати с разним лобистичким групама у САД, укључујући оне које се противе било каквом решењу у Сирији и било каквом побољшању веза са Русијом, преноси Тас с.
Асад је, такође, оптужио Запад да циљ промене режима на Блиском истоку ставља изнад борбе против тероризма.
"Корен проблема је сада подршка Запада терористичким групама, можда не Исламској држави, али подршка другим групама које Запад назива "умереним" или "белим шлемовима" како би прикрио њихову природу и постигао сопствене политичке циљеве", рекао је он.
Асад каже да се управо због тога ништа не мења у Европи кад је реч о тероризму, па терористи и даље изводе нападе несметено, јер западни званичници не желе да то питање озбиљно решавају.
Сиријски председник указује да је модерни тероризам укорењен у верској доктрини вехабизма.
"Ако желите да решите проблем тероризма, морате да уништите његову срж - идеологију вехабизма", истакао је Асад.
Он сматра да европске државе морају пре свега да престану да подрзавају терористе и укину блокаду која, како гаше, гуши његово становништво.
"Европљани најпре морају да схвате да решење за сукоб лежи у рукама Сиријаца", закључио је сиријски председник. Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА