Најновије

ЗАХУКТАВА СЕ МАШИНЕРИЈА: САА наставља напредовање око Тијаса, руски бомбардери "припремају" Палмиру! (ВИДЕО)

Сиријска арапска армија и њени савезници наставили су јучерашњи напад на село Шарифа југозападно од аеродрома Т4 и након успешне операције избацили терористе из овог места.

Креће борма за враћање Палмире (Илустрација: Правда)

Напад који је предводио 800. батаљон Сиријске арапске армије, почео је у раним јутарњим часовима, а уласку у село претходило је заузимање свих околних брда.
Након краће борбе у самом селу, терористи који су колико јуче јуришали на аеродром Т4, током раних поподневних часова натерани су на повлачење. Исламска држава приказала је и снимак уништења једног борбеног возила САА: Након ослобађања Шарифе, јединице које су надзирале стратешкии важан пут су растерећене, па се очекује даље проширивање безбедног подручја око аеродрома у Тијасу.  У том циљу извршена је и брза акција Сиријске армије источно од базе у Тијасу где је преузето неколико контролних пунктова на оближњем брду. Појачања и даље пристижу, а главнину операција које предстоје чиниће Тигрове снаге. Више о предстојећој операцији за ослобођење Палмире прочитајте ОВДЕ. Погледајте видео прилог медијског крила Хезболаха из данашњих борби око Шарифе:
Током дана руски стратешки бомбардери извели су операцију бомбардовања положаја и инсталација Исламске државе око Палмире. Највећи број циљева био је у вези уништавања нафтних конвоја ИД-а који иду са поља у близини древног града. Такође, уништен је и већи број терористичких кампова и окупљалишта. Напади руске авијације у овом региону се настављају.  Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА