Најновије

НОВОГОДИШЊИ ВАТРОМЕТ: Руси спалили конвој цистерни Исламске државе

Прошле ноћи, руски војни авиони су наставили да бомбардују путеве за транспорт нафте које користе терористи ИД на истоку сиријске провинције Хомс и у подручју Раке, наводи сајт „Масдар“.

Новогодишњи ватромет (Фото: en.alalam.ir)

Око три сата ноћу ваздушни удари су били изведени по објектима ИД у централном делу Сирије. Ујутру су руски авиони напали циљеве западно од Палмире.
Између осталог, бомбардовање је изведено по цистернама нафте ИД у подручју Сукханија и Араке, уништено је неколико транспортних средстава и цистерни који су се кретали из Раке, наводи „Масдар“. На сајту се наводи да руски авиони стално прате покушаје ИД да превезу гориво из Раке у друге стратешки важне градове и труде се да спрече овакве испоруке. Подсетимо, 29. децембра у 23.00 ступило је на снагу примирје у складу са споразумом постигнутим између опозиционих група и владиних снага, уз посредовање Русије и Турске. У Москви, Анкари и Дамаску су нагласили да се прекид ватре неће односити на милитанте ИД и друге терористичке групе. Шокантне детаље стратегије против Путина и шта смера стари, сурови ратник Хенри Кисинџер прочитајте ОВДЕ.
Извор: rs.sputniknews.com

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА