Најновије

ОБРАДОВИЋ: Радикали господа у односу на остатак опозиције!

Посланица Српске напредне странке Марија Обрадовић изјавила је да шеф Делегације ЕУ у Србији Мајкл Давенпорт "излази из својих оквира".

Марија Обрадовић (Фото: Јутјуб)

- Давенпорт излази из својих оквира, то што ради није његов посао, али очигледно наставља да се тиме бави - каже Обрадовићева.
Говорећи о председничким изборима, каже да СНС није започео кампању и да се још не зна ко ће бити кандидат.
- Ајде да сачекамо да премијер каже. Различити амбасадори западних земаља се мешају у унутрашњу политику. Неки имају проблема и са својим шефовима и сугерисано је да се мешају више него што им је дозвољено. Не пријављују својим државама шта раде - рекла је она. 
"Погледајте, сада радикали испадоше господа у односу на то шта раде други посланици опозиције", каже Обрадовић и додаје да "нема омиљену опозицију". 
Навела је да је јуче и комесар ЕУ Јоханес Хан имао "коментар на ту тему" и да је речено да "заиста строго прате понашање амбасадора Давенпорта". 
Каже да је споменула њега као једног од људи који излази из својих надлежности, али да има и других и да неће да објављује имена. 
- Није њихово и да подржавају неке кандидате, иако нису ни расписани избори - каже Обрадовић. 
Додаје да председнички избори нису расписани и да ће се кренути са кампањом када буду расписани. 
- Говорићемо на председништву СНС. Ако су избори у априлу, у децембру је рано. Николић добро ради свој посао, није блокирано функционисање председништва - каже она и додаје да је Вучић рекао да кохабитација није нешто што је добро за Србију. 
Обрадовићева је рекла да се нада да ће ови избори показати "неку другачију народну вољу", ако их буде било. 
- Ти парламентарни избори могу да промене слику у парламенту Србије - каже посланица СНС. 
- Све функционише, помало под притиском инцидената у парламенту, али за то нису криви посланици владајуће већине. О парламентарним изборима ћемо разговарати, не морају да се поклопе са председничким. Нисмо о томе разговарали, не знам да ли има потребе. Има још пет месеци, свашта може да се деси до тада - каже Обрадовићева. 
Људи који треба да донесу одлуку о тим парламентарним изборима знају добро шта се дешава, истиче Обрадовићева. 
- Неки људи планирају да блокирају рад државе и парламента. Посао опозиције је да се бори, и то је легитимно и ми смо то некада радили. Али има активности које превазилазе редовни политички рад. Али не бих да говорим о томе - каже Обрадовићева. 
Поводом захтева тројице народних посланика СНС да се Родољубу Шабићу и Саши Јанковићу смање плате, Обрадовићева каже да не може да утиче на то шта ће посланици СНС поднети као амандмане. 
Како каже, она их подржава и сматра да треба да изнесу "шта је став грађана". 
- Преносите шта су реакције људи - не свиђа им се такав став заштитника који чини се о државном трошку промовише шта је његов посао, али танка линија је када подстичете грађане да негативно оцењују рад владе или говори шта су права грађана. Не можете да знате где почиње политички рад а где је улога заштитника грађана - каже Обрадовићева. 
Додаје да Јанковић "не може бити њен заштитник грађана". На питање да ако се иде том логиком, можда би требало да Душан Бајатовић буде први на списку, Обрадовићева каже: 
"Да неко тражи да се смањи Бајатовићу плата, ја сам сигурна да би био такав амандман." 
Обрадовићева каже да не види ништа страшно у критикама опозиције на буџет. 
- Најважније да погледамо ширу слику, и видимо да ли сви раде свој посао. Опозиција и треба да критикује, а на владајућим партијама је да укажжу на чему смо радили и који су добри резултати. Не видим ништа страшно у тим критикама. Демантује их број поднетих амандмана. 300 поднетих амандмана не може да се поднесе без читања буџета - каже Обрадовићева. 
Каже да је буџет реалан, и да је приказано све што Србија издваја за "губиташе". 
- Било би неозбиљно да кажемо да ће све бити решено, да је 2017. година у којој ће бити решени сви наши проблеми - каже Обрадовићева. 
Она је такође рекла да не зна да ли ће бити промена у раду служби безбедности. 
БИА И ВОА ће поднети извештај о раду, каже Обрадовићева и додаје да ће бити разговора. Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА