Најновије

ЛАВРОВ: Црну Гору увлаче у НАТО пре одласка Обаме са функције!

Москва сматра да Црну Гору покушавају да „увуку“ у НАТО пре истека мандата америчког председника Барака Обаме, изјавио је министар спољних послова Русије Сергеј Лавров на конференцији за медије након заседања Савета министара спољних послова ОЕБС-а у Хамбургу.

Сергеј Лавров (Фото: РИА Новости)

- Сада (НАТО) грозничаво ’увлаче‘ у своје редове Црну Гору. Видимо каква је ускомешаност око овог процеса. Нико није питао народ Црне Горе. Мада сматрам да би о овом питању требало да се консултује становништво. Имам осећај да се сада припремају да ’увуку‘ Црну Гору до истека мандата Обамине администрације - рекао је он на конференцији за новинаре.
У мају 2016. године, чланице НАТО-а потписале су протокол о приступању Црне Горе Алијанси, што јој даје статус посматрача на састанцима. Након што све државе-чланице ратификују протокол, Црна Гора ће постати пуноправна чланица НАТО-а. Земље ОЕБС-а потврдиле консензус у борби против тероризма Државе-чланице ОЕБС-а потврдиле су консензус о борби против тероризма, изјавио. - Задовољни смо што је на Савету министара спољних послова јасно потврђен консензус о потреби за активнијом борбом против тероризма и о повећању ефикасности рада у борби против нарко-индустрије, и сматрам да је то наш највећи успех - рекао је Лавров. - Надам се да ће овај консензус, који је очигледан, бити оваплоћен у конкретним документима - додао је шеф руске дипломатије. Извор: rs.sputniknews.com

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА